Ce finanțări sunt disponibile?


Căutați lista cu fundațiile și organizațiile care acordă burse sau premii în bani și aplicați din timp.

Accesați Departamentul pentru Ajutor Financiar al universității și solicitați o bursă socială în cazul în care venitul pe familie este sub baremul impus de țara respectivă.

Sistemul de student loan din Marea Britanie este avantajos pentru părinții cu buget limitat; studentul este cel căruia i se acordă împrumutul de către statul britanic și este obligat să-l returneze într-un procent de 3%, doar în momentul în care venitul său anul va depăși un prag agreat.

Fiți creativi și încercați să economisiți bani din timp pentru eventualele costuri!

Vă vom pune la dispoziție idei generatoare de fonduri pentru studiul în străinătate într-un viitor articol.

Până atunci dă-ne un AcademiCall!

Ce tip de cazare să aleg?


Analizați avantajele și dezavantaje atunci când decideți alegerea locuinței și reflectați cu atenție pentru a evita disconfortul fizic și psihic.

Palierele de preț variază în funcție de confortul oferit și de gradul de independență dorit (alegi să stai singur în cameră sau împreună cu alți colegi).

Spre exemplu, există și alte opțiuni: Spania oferă posibilitatea de a locui la familii autohtone și de a fi asimilat ca un membru al acesteia.

Vom dezvolta acest subiect  într-un viitor articol pe baza întrebărilor tale!  Întocmește o listă de întrebări și trimite-o!

 

Este costisitor studiul în străinătate?


Indiferent de costuri, studiul în străinătate trebuie privit ca o investiție în viitorul copilului dumneavoastră.

Vor exista cheltuieli neprevăzute și este posibil ca la un moment dat, să fie necesar ca acestea să fie acoperite prin intermediul unor împrumuturi luate de la familie, prieteni sau chiar de la bancă.

Subiectele referitoare la gestionarea bugetului și la oportunitățile de suport financiar extern sunt abordate pe larg pe site-urile facultăților în funcție de mai mulți factori și le vom explora și noi din diferite perspective în curând.

Recomandarea este să alegeți orașele mari care dispun de un aeroport pentru a nu exista costuri suplimentare cu privire la alte mijloace de transport.

Bineînțeles, sunt mai mulți factori care trebuie luați în considerare precum: costul de trai din țara respectivă; durata programului; ratele de schimb valutar, cheltuielile personale, etc.

În sistemul de stat, învățământul poate fi accesibil și comparabil din punct de vedere al costurilor cu cel din țara noastră, însă în regim privat. Sunt țări în care taxele de școlarizare sunt zero, dar costul de trai este unul dintre cele mai ridicate. Trebuie avut în vedere faptul că pentru studenți există anumite facilități, reduceri, carduri de fidelitate și de membru etc..

Ai nelămuriri? Suntem la un e-mail distanță!

Când ar trebui să înceapă planificarea pentru studiu în străinătate?


Cu cât mai repede, cu atât mai bine! Încă din clasa a IX-a ar fi indicat să fie conturată o strategie, astfel încât timpul să vă permită ca până în penultimul an de liceu să puteți explora și ,,cerceta’’ cel puțin un program academic care este în acord cu dorințele tânărului și care să se plieze și pe posibilitățile dumneavoastră financiare.

Universitățile, în general și în special cele din Anglia, solicită în afară de foaia matricolă și un portofoliu vast în activități extrașcolare și de voluntariat cu relevanță pentru aria programului de studiu.

Îți recomandăm să te implici și să participi la cât mai multe și la cât mai diverse activități pentru a-ți construi propriul portofoliu academic!  Trimite-ne un e-mail și îți putem oferi câteva sugestii!

Cine este eligibil pentru a studia în străinătate?


Cerințele de eligibilitate variază în funcție de țară, universitate și programul de studiu ales și pot fi consultate direct pe site-urile oficiale ale universităților din sfera de interes.

Marea majoritate a universităților solicită un dosar de aplicație care include o declarație personală (personal statement) sau / și o scrisoare de recomandare (recommendation letter).

Termenul limită trebuie devansat cu câteva zile  pentru a fi siguri că documentele solicitate ajung la timp.

Nu ezita să ne contactezi dacă ai întrebări!

De ce ar trebui să studieze copilul meu în străinătate?


Provocările unice cu care se va confrunta într-un spațiu socio-cultural nou și experiențele inedite trăite într-un mediu multilingvistic îl vor maturiza și responsabiliza mai devreme decât pe cei aflați la studii în țara de origine.

Într-un sistem educațional competitiv, care pune accent pe stimularea creativității și exprimarea opiniilor prin argumentare, chiar dacă acestea nu sunt în acord cu cele ale profesorilor, adolescentul devine interesat de training-uri de dezvoltare personală și profesională, dornic să se implice în viața comunităților existente în cadrul facultății și să inițieze proiecte în calitate de student internațional.

Perspectivele angajării după absolvire vor crește, iar perfectarea limbii în care va studia, îi vor spori șansele unei cariere la nivel global.

Se va întoarce acasă cu un nou status, cel de cetățean universal, responsabil și dornic de a genera schimbare în țara să, o persoană independentă și mult mai tolerantă față de diferențele etnico-religioase, și nu numai.

Lista de întrebări rămâne deschisă, nu ezită să ne contactezi! Suntem la un AcademiCall distanță!